Sunday, January 28, 2007

Finn frem aaluminiumsfolien

NRK: Etterretning bak Windows Vista


Neste uke lanseres Microsofts nye operativsystem, Windows Vista. USAs etterretningstjeneste, NSA, kan ha skaffet seg muligheten til å overvåke alle som bruker Vista.


Brenn datamaskinen, NSA står også bak Security-Enhanced Linux. Microsoft er kjent for en eviglang liste med sikkerhetshull i sine produkter og botnet utgjør en så stor trussel mot den etterhvert så sentrale instrastrukturen Internet at jeg ikke har problemer med å se hvorfor NSA ønsker å komme med innspill.


På sine hjemmesider viser Microsoft smakebiter på Vista, selskapets første nye operativsystem på seks år.

Windows 2003 kom i -- tro det eller ei -- 2003. 2007 - 2003 = 4.


Byrået skal også ha elektronisk utstyr som gjør dem i stand til å sjekke enhver e-post som sendes.

Du skal ikke ha dypere innsikt innenfor informatikk for å se at dette åpenbart er sludder og pølsevev. At journalisten ikke har det er åpenbart, men det fritar ikke vedkommende for å ukritisk publisere konspirasjonstanker.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

NRK har kasta ikke mindre enn 3 'journalister' på denne saken, men klarer pussig nok å overse følgende godbit fra Washington Posts artikkel:
"We work with a number of U.S. government agencies on Mac OS X security and collaborated with the NSA on the Mac OS X security configuration guide," said Apple spokesman Anuj Nayar in an e-mail.
Et tu, Jobs!

Fra NRK: [NSA] er spesialister på kryptering og etterretning, og da var det nok en selvfølge at de ble blandet inn da Microsoft skulle utvikle en ny plattform for PC-er verden over.
Ja, da var det nok en selvfølge... Idioter.

8:54 PM  
Anonymous Anonymous said...

Vel, selinux er åpen kildekode, det vil si at vi vil høre anskrik fra kompetente programmerere fra Bulgaria, Kina, Italia, Libya, Norge osv dersom det er noe humhum med den koden, i motsetning til den binære maskinkoden fra korporasjonsgigantene i USA.

Og - man må ikke nødvendigvis velge selinux, selv vanillaversjonen er myye sikrere enn de hittil kjente versjoner fra Redmond.

8:15 AM  
Blogger mediekritikk said...

"Vel, selinux er åpen kildekode, det vil si at vi vil høre anskrik fra kompetente programmerere fra Bulgaria, Kina, Italia, Libya, Norge osv dersom det er noe humhum med den koden, i motsetning til den binære maskinkoden fra korporasjonsgigantene i USA."

Nettopp. Så hvorfor har da NSA giddet å delta i utviklingen hvis de har som mål å legge inn bakdører?

3:08 PM  

Post a Comment

<< Home