Sunday, February 05, 2006

Aftenposten om Syria

Per A. Christiansen skriver mye rart fra midt-Østen, denne gangen også:


I Syria er situasjonen en ganske annen. Landet styres av et regime som riktignok har for vane å la folks misnøye komme til uttrykk gjennom demonstrasjoner. Men disse er som regel meget godt regissert og under svært god kontroll.

Det nest siste Bashar al-Assad og hans regjering ønsker, er folkemengder som går amok og setter fyr på ambassader, eller for den saks skyld andre offentlige bygninger.

Det siste de ønsker er at slike protester skal ha religiøse overtoner, nettopp fordi religiøse grupper oppfattes som den kanskje fremste trusselen mot dette sekulære regimet.


Beklager, men som bl.a. Dagbladet skrev så skjer det ikke noe som helst i Syria uten at styresmaktene godkjenner det. Hvis syriske myndigheter ikke satte pris på at mobben brente ned ambassadene til hhv. Norge og Danmark hadde de kjapt fått en slutt på det, om det så hadde medført at mobben hadde blitt slaktet ned med automatvåpen. At totalitære regimer har en fordel ved at befolkningen fokuserer på andre ting enn sin egen mangel på borgerrettigheter er et kjent historisk fenomen og det er rart Christiansen ikke ser det åpenbare.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home