Thursday, February 02, 2006

Dagbladet har huller i hukommelsen

Sitat Dagbladet:

"Jyllands-Posten hadde rett til å trykke tegningene av profeten, men avisa hadde i ytringsfrihetens navn ingen plikt til å gjøre det.
Bakgrunnen for den danske avisas beslutning var ingen konkret sak. Bakgrunnen var utelukkende et velkjent religiøst forbud mot å tegne profeten."

Det var det så absolutt ikke. Sitat Fædrelandsvennen:

Bluitgen spurte tre forskjellige tegnere om de kunne illustrere barneboken. Alle svarte nei av frykt for å lide samme skjebne som den nederlandske filmregissøren Theo van Gogh, som fikk halsen skåret over på åpen gate. Til slutt fant han en som ville gjøre det anonymt.

Avisen Jyllands-Posten ville teste om det var sant at danske tegnere skygget unna islam og Muhammed på grunn av frykt for hevnaksjoner.


"For store deler av den muslimske verden er det religiøst forbud mot avbildning av profeten Muhammed. Når profeten i tillegg er tegnet som terrorist, er provokasjonen total."

Burde ikke Dagbladet spørre seg om hvorfor muslimer er så forferdelig dårlig til å protestere når folk roper "Allah akbar!" mens de kapper hodet av hjelpearbeidere? Bør det ikke være en større provokasjon at islam blandes inn i den typen handlinger enn at noen ikke-muslimer publiserer bilder av Muhammed?

På oppfordring fra Vampus:

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Et godt poeng!

6:25 AM  
Blogger Softtag said...

Ytringsfriheten er viktig. Det er ikke tvil om det. Men vi i norge har ytringsfrihet, ingen, eller yterst få, muslimer i norge bekjemper den.

Tegningene som blir publisert nå viser bare ufølsomhet, og fører til anti vestlige holdninger. Det blir flere ekstremister, mindre frihet, demokrati og ytringsfrihet i disse landene.

Da har du bare gjort de muslimske ekstremistene en tjeneste ved å forstørre gapet mellom vestlig og muslimsk kultur. Da er det langt igjen til ytringsfrihet i disse landene.

Jeg synes dette minner mer om barnslig trass en en genuin forkjempelse for ytringsfrihet.

Softtag

5:00 AM  
Blogger mediekritikk said...

Hadde folk hatt samme innstillingen som deg hadde vi fremdeles trodd at jorden var flat (jmf. at Galileo Galilei ble buret inne av Paven) og Life of Brian hadde fremdeles vært forbudt.

3:33 PM  
Blogger Softtag said...

mediekritikk

"Fordi galskapen er sluppet løs, med eller uten regjeringers velsignelser, trenger ikke vi å riste med Muhammed-tegningene som en rød klut foran den illsinte oksen." -Shabana sitat.
En ting har hun i hvert fall skjønt.

En forbanna hop setter seg ikke ned på "skolebenken" for å lære seg frihet, demokrati og ytringsfrihet.

Eller hva mener du? Skal vi banke det inn i skallene på dem?


Softtag

9:10 AM  
Blogger mediekritikk said...

Bør ikke Ola Nordmann kunne få se hvordan tegningene ser ut? Antallet muslimer fra midt-Østen som ramler inn her er nok begrenset.

1:12 AM  

Post a Comment

<< Home