Tuesday, December 06, 2005

Gammelt nytt, men

NTB/Dagbladet

Lensmannen i Haram, Jens Vidar Bjørkedal har konvertert til islam og er den første muslimske lensmann i landet, ifølge Sunnmørsposten. 48-åringen bestemte seg for å bli muslim da han giftet seg med en kvinne fra Libanon. Selv kaller han seg «muslim light».


Burde man ikke tatt fra noe som Vi Menn

– Jeg konverterte til islam fordi jeg ville gifte meg med Amon (34). Da jeg fridde, forlangte familien at jeg skiftet religion. Jeg var allerede utmeldt av statskirken. Dermed var det hele ganske uproblematisk. En islamsk kvinne kan nemlig ikke gifte seg med en kristen mann. Da vil hun bli utstøtt.


og TV2 skrev ifm Ola Thune sin konvertering?


– Islamske kvinner kan ikke gifte seg med en kristen mann. Da vil hun bli utstøtt – og i verste fall drept – av sin egen familie, opplyser Basim Ghozlan i det islamske forbundet i Norge til Se og Hør.

2 Comments:

Blogger torerling said...

Du har en artig blogg! Mye gode poenger her som journaliststanden bør ta til seg. Men hvorfor denne absolutte forakten for norske medier?

Jeg tror man kan finne feil i alle artikler, TV-produksjoner, radioreportasjer og doktoravhandlinger hvis man ser godt etter. Men det betyr ikke at man ikke skal gjøre folk oppmerksom på feil og mangler.

I admiral-eksempelet hadde jeg jaggu vinklet på pornoen selv. Det sier seg selv.

3:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

"Men hvorfor denne absolutte forakten for norske medier?"

Hmm. Over årenes løp så har det irritert meg at kvaliteten er så lav, det virker som om journaliststanden kollektivt ikke setter nevneverdige høye krav til seg selv. Det er altfor mye som kommer på trykk som aldri burde ha gjort det, enkle skrive- og faktafeil som er enkle å luke bort går igjennom "kvalitetskontrollen".
Journalister ser heller ikke ut til å ha sperrer for å uttale seg om ting de åpenbart ikke har forutsetninger for å uttale seg om. Siden du drar inn akademia; ja, du finner sikkert feil i doktorgradsoppgaver også, men jeg tviler på at du finner et utall antall feil som har kommet fordi doktoranden ikke har peiling på det han/hun skriver om.

Og ikke minst, majoriteten av norske journalister er sosialister, det blir i mine øyne et problem når ting som presenteres som objektive har blitt malt med rødmaling.

11:45 PM  

Post a Comment

<< Home