Sunday, October 23, 2005

Objektiv journalistikk vs. talerør for politiske organisasjoner.

Aftenposten har i dag en artikkel om et forestående valg i Brasil hvor det skal stemmes over hvorvidt salg våpen og ammo skal forbys. Jeg antar at journalisten glemte stikkordet "til sivilbefolkningen", men det var ikke det mest oppsiktsvekkende, det var nemlig dette utsagnet: Det viser alle statistikk fra land hvor salg av våpen er forbudt eller sterkt redusert, som i Australia og Storbritannia.

Oppdatering, det er overhodet ikke snakk om noe totalforbud mot salg av våpen og ammo, sitat CNN

The referendum proposes banning the sale of firearms and ammunitions with special exception for police, the military, some security guards, gun collectors and sports shooters.


Ikke akkurat noe totalforbud altså, reglene vil ligge på nivå med norske tilstander, bortsett fra at vekterbransjen her til lands ikke har anledning til å kjøpe skytevåpen.

For Storbrittania sin del kunne det ikke vært mer feil, et enkelt Googlesøk hadde avkreftet den påstanden. her og her Australia har heller ikke fått noen stor suksess etter innstramminger i våpenloven


Det finnes mange myter om våpen, men den verste jeg hører, er at det er skytteren som dreper og ikke våpenet, understreker Minc.


Selvsagt. Og det er bilen som fyllekjører, ikke sjåføren, og det er bestikket som gjør folk feite, ikke folks matvaner.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home